Ανακοίνωση Διδασκαλίας κινέζικης γλώσσας χειμερινού εξαμήνου 23/9/2024 έως 15/1/2025

Το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» ιδρύθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) τον Δεκέμβριο του 2018 και αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του Α.Π.Θ., του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης (SISU) και του Confucius Institute Headquarters.

Το «Ινστιτούτο Κομφούκιος» είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που έχει βασικό σκοπό να συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση της πνευματικής κληρονομιάς των δύο χωρών. Σκοποί του είναι η διδασκαλία και διάδοση της κινέζικης γλώσσας, η ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ των πανεπιστημίων, η προώθηση του κινέζικου πολιτισμού μέσα από ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα προσφέρονται στο ευρύτερο κοινό του Α.Π.Θ. και της Θεσσαλονίκης.

Το χειμερινό εξάμηνο μαθημάτων κινέζικης γλώσσας του ακαδημαϊκού έτους 2024- 2025 καλύπτει την περίοδο 23/9/2024 έως 15/1/2025.

Όσοι φοιτητές και όσες φοιτήτριες, καθώς και πολίτες άνω των 18 ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο χειμερινό εξάμηνο, παρακαλούνται μέχρι 13/09/2024 να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση και τις οδηγίες εγγραφής και να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στη σελίδα – φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος – ή κάνοντας κλικ εδώ.

 Γενικές Πληροφορίες για τα μαθήματα: 

  • Τα μαθήματα θα γίνονται μία (1) φορά την εβδομάδα, με κύρια γλώσσα επικοινωνίας με τον/την δάσκαλο/α τα αγγλικά (εκτός αν στο τμήμα αναφέρεται «ελληνικά»).
  • Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται τρεις ακαδημαϊκές ώρες (40 λεπτών), μία φορά την εβδομάδα, με διάρκεια 15 εβδομάδες ανά εξάμηνο.
  • Στο τέλος κάθε εξαμήνου γίνεται η τελική αξιολόγηση των φοιτητών/τριών στο ΙΚ του ΑΠΘ και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, από τον δάσκαλο / τη δασκάλα κινέζικης γλώσσας. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν επηρεάζουν το αν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο επόμενο εξάμηνο τον ίδιο ή τον επόμενο κύκλο μαθημάτων.
  • Στο Χειμερινό Εξάμηνο 2024-2025 προσφέρονται τα εξής επίπεδα ενηλίκων:
    1. Elementary A
    2. Elementary B
    3. Elementary C
    4. Elementary D
    5. Intermediate A
    6. Intermediate B
    7. Intermediate C
    8. Advanced A

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα του προγράμματος μαθημάτων εδώ. →

Προσοχή

  • Όπου αναφέρεται στο πρόγραμμα «online» το μάθημα πραγματοποιείται αποκλειστικά εξ αποστάσεως των φοιτητών/τριών μας, εκτός Θεσσαλονίκης.
  • Όπου αναφέρεται στο πρόγραμμα «Δια ζώσης» σημαίνει ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται φυσική παρουσία, στον χώρο του Ινστιτούτου Κομφούκιος, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 32, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, στον 8ο όροφο.
  • Τα τμήματα δια ζώσης πραγματοποιούνται, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΠΘ και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.
  • Το Ινστιτούτο Κομφούκιος διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κρίνεται απαραίτητο, με ενημέρωση των φοιτητών/τριών.

Κόστος του εξαμήνου

Δείτε αναλυτικά το κόστος των Διδάκτρων εδώ. →

Για θέματα που αφορούν στα μαθήματα, υλικό, βιβλία, εξετάσεις και άλλα σχετικά επικοινωνείτε με τον δάσκαλο ή τη δασκάλα σας στα αγγλικά και μόνο για ζητήματα εγγραφών στο e-mail του ΙΚ το confucius-institute@auth.gr 

Διαδικασία επιλογής φοιτητών/τριών & Ολοκλήρωση εγγραφής

  • Η επιλογή των φοιτητών/τριών γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης και της ολοκλήρωσης πληρωμής των διδάκτρων. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την υποβολή της αίτησης στέλνεται ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με το αν έχει γίνει δεκτό το αίτημα. Στο ενημερωτικό μήνυμα θα αναφέρονται όλες οι πληροφορίες για τον τρόπο ολοκλήρωσης της εγγραφής/πληρωμής.
  • Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την άμεση εφάπαξ καταβολή του ποσού των διδάκτρων.
  • Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δίδακτρα, η θέση είναι διαθέσιμη στον/στην επόμενο ενδιαφερόμενο/η ανάλογα, με τη σειρά συμπλήρωσης της αίτησης.

Διαδικασία εγγραφής

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες εγγραφής στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οδηγίες – Διαδικασία εγγραφής →

Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε, αλλά αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία είμαστε στη διάθεσή σας για επικοινωνία με e-mail στο confucius-institute@auth.gr

Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας στο:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εκτίμηση,

Ομάδα Ινστιτούτου Κομφούκιος Α.Π.Θ.