Επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης της Κινέζικης Γλώσσας HSKΚ (Chinese Speaking Test) 14 Μαΐου 2022

Τι είναι το HSKΚ;

Το HSK Speaking Test αξιολογεί την ικανότητα των εξεταζομένων να εκφράζονται στα κινέζικα, προφορικά. Είναι το αντίστοιχο του Επιπέδου Ι και Επιπέδου ΙΙ της κλίμακας Επάρκειας Κινεζικής Γλώσσας για Ομιλητές/τριες Άλλων Γλωσσών και του Επίπεδου Α του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς (CEF). Οι εξεταζόμενοι/ες που είναι σε θέση να εξεταστούν επιτυχώς στο HSK Speaking Test (Primary Level) μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν οικείες καθημερινές εκφράσεις και να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες ανάγκες επικοινωνίας.

Το HSK Speaking Test (Primary Level) προορίζεται για τους/τις μαθητές/τριες που έχουν μελετήσει κινέζικα 2-3 ακαδημαϊκές ώρες ανά εβδομάδα, για 1-2 εξάμηνα. Αυτοί/ές οι μαθητές/τριες έχουν κατακτήσει περίπου 200 λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά. Το HSK Speaking Test (Intermediate Level) προορίζεται για τους/τις φοιτητές/τριες που έχουν μελετήσει κινέζικα 2-3 ακαδημαϊκές ώρες ανά εβδομάδα, για 3-4 εξάμηνα. Αυτοί/ές οι μαθητές/τριες έχουν κατακτήσει περίπου 900 λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά.

Πότε και πού θα γίνουν οι εξετάσεις HSK;

Οι εξετάσεις θα γίνουν το Σάββατο, 14 Μαΐου, 2022 στην Πανεπιστημιούπολη του Α.Π.Θ. (το ακριβές μέρος θα ανακοινωθεί εγκαίρως)

HSKK Primary 16:30 (duration: about 20minutes )

HSKK Intermediate 16:30 (duration: about 23minutes)

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΑΠΘ, ως ένα από τα εξεταστικά κέντρα HSKΚ, οργανώνει τις εξετάσεις για τα επίπεδα HSKK Primary and HSKK Intermediate test.

Ποιος/ποια μπορεί να εξεταστεί;

Όλα τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να εξεταστούν στο HSKΚ μέσω του ΙΚ του ΑΠΘ, όχι μόνο οι μαθητές/τριές μας.

Τι κόστος έχουν οι εξετάσεις;

Τα εξέταστρα είναι ως εξής:

HSKK Primary: 80 euros, HSKK Intermediate: 90 euros

Πώς γίνεται η διαδικασία;

  • Μπαίνετε στην ιστοσελίδα των εξετάσεων (chinesetest.cn), βρίσκετε το εξεταστικό κέντρο ‘Confucius Institute at Aristotle University of Thessaloniki’ και επιλέγετε το επίπεδο HSKK στο οποίο θέλετε να εξεταστείτε.
  • Θα πρέπει να καταβάλετε τα εξέταστρα πριν τις 10 Απριλίου 2022. Στην αντίθετη περίπτωση, η συμμετοχή σας ακυρώνεται αυτόματα.
  • Παρακαλούμε να προσέξετε ότι όλες οι πληροφορίες σας είναι σωστές. Αν δεν έχετε ακόμη πληρώσει τα εξέταστρα, μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα και να ανανεώσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες. Μετά την πληρωμή των εξετάστρων, επικοινωνήστε μαζί μας για την επιβεβαίωση. Παρακαλούμε να μας στείλετε αντίγραφο της κατάθεσής σας ( σε μορφή pdf) στο confucius-institute@auth.gr.
  • Το εισιτήριο συμμετοχής σας στις εξετάσεις θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα της εβδομάδας της εξέτασης και θα μπορείτε να το βρείτε και να το εκτυπώσετε από την πλατφόρμα.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Στη 1 Ιουνίου, 2022, οι εξεταζόμενοι/ες μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα (www.chinesetest.cn), να βάλουν τον προσωπικό τους αριθμό εισιτηρίου εξέτασης και το όνομά τους και να δουν τα αποτελέσματά τους. Τα εκτυπωμένα αποτελέσματα θα σταλούν στο ΙΚ του ΑΠΘ 45 ημέρες μετά την ημέρα της εξέτασης. Οι εξεταζόμενοι/ες μπορούν να τα παραλάβουν με την ταυτότητα και το εισιτήριο εξέτασής τους.

Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή των εξετάστρων θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά στον λογαριασμό παρακάτω, με την υπόδειξη/σημείωση “HSK-99512” δίπλα στο όνομά σας:

Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού:

Δικαιούχος: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΕ.Δ.Ε.Α.
3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, 54636 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στοιχεία Τράπεζας: Τράπεζα Πειραιώς, Κατάστημα Αγγελάκη Στοιχεία Λογαριασμού:

Αριθμός Λογαριασμού: 5202-002079-933 IBAN: GR9801722020005202002079933
Code Bic (SWIFT Address): PIRBGRAA

Επικοινωνία

Chen laoshi – Mobile phone: (30)6947917101 Email: chen.sen@hotmail.com

Lyu laoshi -Mobile phone: (30)6943716458 Email: lyuyiwen@outlook.com

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στα εξεταζόμενα άτομα μετά την εγγραφή σας.