Τι είναι το HSK και HSKK;

Το Κινέζικο Τεστ Επάρκειας (HSK) είναι ένα διεθνές κανονισμένο τεστ για την επάρκεια στην κινεζική γλώσσα που αξιολογεί την ικανότητα χρήσης της κινεζικής γλώσσας από μη μητρικούς ομιλητές στην καθημερινή, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή. Το HSK αποτελείται από έξι επίπεδα, δηλαδή HSK (επίπεδο I), HSK (επίπεδο II), HSK (επίπεδο III), HSK (επίπεδο IV), HSK (επίπεδο V) και HSK (επίπεδο VI). Ωστόσο, προς το παρόν, μόνο τα HSK 1, HSK 2, HSK 3 και HSK 4 θα διεξαχθούν στο Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Τεστ Ομιλίας HSK (HSKK) αξιολογεί την προφορική ικανότητα των υποψηφίων στην κινεζική γλώσσα. Το HSKK αποτελείται από τρία επίπεδα, HSKK (Βασικό επίπεδο), HSKK (Ενδιάμεσο επίπεδο) και HSKK (Προχωρημένο επίπεδο). Το HSKK διεξάγεται με τη μορφή ηχογράφησης. Ωστόσο, προς το παρόν, μόνο τα HSKK Βασικό και HSKK Ενδιάμεσο θα διεξαχθούν στο Κέντρο Κινεζικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε διαβάστε το αρχείο “Εισαγωγή στο Τεστ της Κινεζικής Γλώσσας”.

Πότε και πού θα διεξαχθούν οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, στο πανεπιστημιακό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η ημερομηνία εξέτασης και η προθεσμία εγγραφής είναι ως εξής:

HSK: 16 Σεπτεμβρίου

Προθεσμία εγγραφής: 11 Αυγούστου
Προθεσμία πληρωμής: 14 Αυγούστου
HSKK: 16 Σεπτεμβρίου

Προθεσμία εγγραφής: 14 Αυγούστου

Πώς να εγγραφείτε και να κάνετε το τεστ;

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chinesetest.cn για να εγγραφείτε online. Κατά την εγγραφή, οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν να εγγραφούν στο κέντρο εξέτασης HSK “Ινστιτούτο Confucius του Πανεπιστημίου της Αριστοτέλειας Θεσσαλονίκης”, να επιλέξουν και να εγγραφούν στο επίπεδο HSK που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Φυλάξτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας, διότι θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε για να βρείτε το εισιτήριο εισόδου και τα αποτελέσματα από αυτήν την ιστοσελίδα.

Σημείωση: Πριν την εγγραφή, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας και το περιβάλλον σας πληρούν τις απαιτήσεις του τεστ. Το τέλος εξέτασης δεν θα επιστραφεί εάν διαπιστωθεί ότι το περιβάλλον του τεστ, ο εξοπλισμός του τεστ ή άλλες συνθήκες παραβαίνουν τις απαιτήσεις. (Παρακαλούμε διαβάστε την τελευταία σελίδα αυτού του αρχείου για να βρείτε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του τεστ.)

Παρακαλούμε στείλτε ηλεκτρονικά ένα αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής σας (σε μορφή pdf) στο confucius-institute@auth.gr.

[Αύγουστος 11]

Πόσο κοστίζει και πώς να πληρώσετε;

Τιμή του τεστ
HSK 1: 50 ευρώ
HSK 2: 60 ευρώ
HSK 3 + HSKK Βασικό: 160 ευρώ
HSK 4 + HSKK Ενδιάμεσο: 190 ευρώ
HSKK Βασικό: 80 ευρώ
HSKK Ενδιάμεσο: 90 ευρώ

Αποδεκτή είναι μόνο η τραπεζική μεταφορά. Οι πληροφορίες της τράπεζας εμφανίζονται παρακάτω. Σημειώστε ότι κατά τη μεταφορά του τέλους του τεστ, παρακαλείστε να προσθέσετε τα στοιχεία σας ως σημειώσεις με λίγα λόγια σε αυτήν τη φόρμα: “όνομα-HSK-99512”

Ακριβές όνομα και διεύθυνση του κατόχου του λογαριασμού:
ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ
ΕΡΕΥΝΑΣ Α.Π.Θ. Κ.Ε.Δ.Ε.Α. – ΤΡΙΤΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
GR 54636 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Όνομα και διεύθυνση της τράπεζας:
PIRAEUS BANK S.A.
ΑΓΓΕΛΑΚΗ,
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
18 οδός ΑΓΓΕΛΑΚΗ
GR 54 621
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού:
5202-002079-933

Κωδικός νομίσματος: Euro

Διεθνές Τραπεζικό Αριθμό (IBAN)
GR98 0172 2020 0052 0200 2079 933

Κωδικός BIC (SWIFT): PIRBGRAΑ

Όνομα της Καλύπτουσας Τράπεζας (Euro):
DEUTSCHE BANK A.G.

Α.Φ.Μ.: EL 090049627

Πώς να πάρετε το εισιτήριο εισόδου στο τεστ και τα αποτελέσματα;

Το εισιτήριο εισόδου στο τεστ θα εκδοθεί στους υποψηφίους από το αντίστοιχο κέντρο εξέτασης δέκα ημέρες πριν από το τεστ. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες λεπτομέρειες για να συνδεθούν στη διεύθυνση www.chinesetest.cn και να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα του τεστ (30 ημέρες μετά το HSK; 25 ημέρες μετά το HSKK).

Ποιον να επικοινωνήσετε;
Καθηγητής Hu – Αγγλικά και Κινέζικα μιλάει
Κινητό τηλέφωνο: (30)6984152489
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: anhu.mandarin@foxmail.com

Καθηγητής Wang – Αγγλικά και Κινέζικα μιλάει
Κινητό τηλέφωνο: (30)6981977367

Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αιτηθούν για ένα εκτυπωμένο αναφοράς αποτελεσμάτων που θα αποσταλεί με ταχυδρομείο στον υποψήφιο ή στο ίδρυμά τους, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Extra Score Report.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: wangying206068@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες θα σας ανακοινωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την εγγραφή σας.

Επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης της Κινέζικης Γλώσσας HSKΚ (Chinese Speaking Test) 14 Μαΐου 2022

Επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης της Κινέζικης Γλώσσας (HSK) 12 Ιουνίου 2022